Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 appelen (Jonagold)
  • 4 cirkels bladerdeeg (diameter 10 cm)
  • kristalsuiker

Schil de appelen, snij de vruchten doormidden en verwijder het klokhuis. Snij de appelen in schijfjes en leg deze op de cirkel bladerdeeg. Bedek al het deeg en bestrooi met suiker. Stop de taartjes in de diepvries en haal ze eruit wanneer je ze nodig hebt. Bak de taartjes in een voorverwarmde oven van 250°C gedurende 10 minuten. Het bladerdeeg moet krokant gebakken zijn. Karameliseer de suiker onder de grill of met behulp van een gasbrander. Serveer de taartjes met een bolletje vanille-ijs.

Schil de appelen, snij de vruchten doormidden en verwijder het klokhuis. Snij de appelen in schijfjes en leg deze op de cirkel bladerdeeg. Bedek al het deeg en bestrooi met suiker. Stop de taartjes in de diepvries en haal ze eruit wanneer je ze nodig hebt. Bak de taartjes in een voorverwarmde oven van 250°C gedurende 10 minuten. Het bladerdeeg moet krokant gebakken zijn. Karameliseer de suiker onder de grill of met behulp van een gasbrander. Serveer de taartjes met een bolletje vanille-ijs.