Ingrediënten

Voor 4:

  • 8 stronken grondwitloof
  • boter
  • 3 tot 6 el griessuiker
  • 1,5 dl koffie
  • 1,5 dl balsamicoazijn
  • vanilleijs

Snij het witloof in de helft en verwijder het bittere onderste. Stoof in boter en bestrooi gul met griessuiker. Roer regelmatig om en laat op niet te hoog vuur zacht en gelijkmatig karameliseren. Het witloof zal er wat gaan uitzien als bruingestoofde rabarber. Laat ondertussen de koffie met de balsamicoazijn inkoken tot een dikke siroop. Serveer het witloof samen met de siroop en ijs.

Snij het witloof in de helft en verwijder het bittere onderste. Stoof in boter en bestrooi gul met griessuiker. Roer regelmatig om en laat op niet te hoog vuur zacht en gelijkmatig karameliseren. Het witloof zal er wat gaan uitzien als bruingestoofde rabarber. Laat ondertussen de koffie met de balsamicoazijn inkoken tot een dikke siroop. Serveer het witloof samen met de siroop en ijs.