Voor 4 à 6 personen:
2 dl melk
2 sjalotten, gehakt
3 takjes rozemarijn
50 gram boter
25 gram bloem
100 gram chèvre affiné, verkruimeld
4 eieren, gesplitst
versgeraspte parmezaan
Voor de vinaigrette:
1 tomaat
1 teen knoflook, geperst
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamico
1 eetlepel bieslook
8 zwarte olijven, fijngehakt
Breng de melk aan de kook met de sjalotjes en 2 takjes rozemarijn. Laat 20 minuten trekken. Zeef. Vet 4 à 6 souffléschaaltjes van 10 cm in met boter en bestrooi ze met parmezaan. Laat de boter smelten, voeg de bloem toe en laat 2 minuten al roerend koken. Voeg geleidelijk de melk toe, breng aan de kook en laat 2 minuten koken. Voeg de kaas, de resterende fijngehakte rozemarijn en eierdooiers toe, en kruid naar smaak. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en roer ze voorzichtig door het soufflémengsel. Verdeel dit over de schaaltjes en zet 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Ontvel en ontpit de tomaten voor de vinaigrette en snijd ze in blokjes. Meng ze met de overige ingrediënten. Dien de soufflés rechtstreeks uit de oven op met de vinaigrette.
Bereidingstijd: 45 minuten
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier