Geitenkaasje met rozenbottelthee en gegrilde roze pompelmoes

  • Moeilijkheid

4 geitenkaasjes in spek

200g gemengde sla

50g gemengde noten

2 roze pompelmoezen (grapefruits)

4 sneetjes notenbrood

1 eetlepel vijgenjam

4 eetlepels notenolie

2 eetlepels bessenazijn

2 eetlepels rozenbottelthee

1 eetlepel acaciahoning

1 eetlepel gesmolten boter

peper en zout

Maak een kop sterke rozenbottelthee (met twee zakjes) en laat afkoelen. Roer de vijgenjam, de azijn, de thee en de 2 eetlepels olie tot een vinaigrette. Kruid met peper en zout. Leg de kaasjes enkele uren in vleesmarinade.

Spoel de sla grondig en kruid met twee eetlepels notenolie. Verwijder met een scherp mesje de schil van de pompelmoezen en snij het vruchtvlees in schijven van 1 cm dik. Meng de boter met de honing en strijk de pompelmoesschijven in met dit mengsel.

Klem de kaasjes tussen een barbecueklem en gril ze zo’n 4 minuten. Laat tegelijk ook de schijven pompelmoes 2 minuten aan beide zijden roosteren. Strooi intussen maar eens goed met vuurkruiden. Leg de sneetjes notenbrood net voor het opdienen eventjes op de barbecue. Schik het geroosterde brood met de pompelmoes en het geitenkaasje op de sla. Besprenkel tenslotte met de rozenbottelvinaigrette.

Tip

Wat munt geeft nog meer smaak aan de vinaigrette. Vijgenjam vind je in de Italiaanse speciaalzaak. Het is een jam op basis van mosterd en vijgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content