Voor 4 personen:
1/2 kg abrikozen
1 ui
1 teen knoflook
50 g gele rozijnen
1/2 tl geraspte gember
1 kaneelstokje
1/8 tl cayennepeper
1 el zout
1/2 tl geplet korianderzaad
150 g lichtbruine suiker
2 dl wittewijnazijn
Voor de geitenkaasjes:
1 pak bladerdeeg
4 crottins de chavignol
1 el vloeibare honing
1 el fijngehakte tijm
1 eierdooier
enkele plukjes frisée
Halveer en ontpit de abrikozen. Snipper de ui en knoflook fijn. Doe de abrikozen, ui en knoflook in een pan met de rozijnen en specerijen. Voeg de suiker en wijnazijn toe en breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en laat dan zachtjes pruttelen tot de chutney is ingekookt tot een dikke massa. Snij cirkels uit het bladerdeeg en leg de geitenkaasjes op het deeg. Besprenkel met honing en tijm en vouw het deeg dicht. Bestrijk met de eierdooier en zet 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Serveer de geitenkaasjes met de abrikozenchutney en werk af met de frisée.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier