Gehakte steak met kaas en mosterdsausje

© iStock

Voor 4 personen
  • 600 g gehakt rundsvlees
  • 100 g geraspte Nazareth
  • 1 soeplepel verse room
  • 2 soeplepels Madeira
  • 2 soeplepels mosterd
  • 1 soeplepel olie
  • enkele takjes peterselie
  • enkele snuifjes kruidenmengeling
  • peper en zout
Bereiding
  1. Snipper de peterselie fijn. Meng in een kom het vlees, de peterselie, de Nazareth en de kruiden.
  2. Verdeel deze bereiding in vier en vorm met uw handen 4 steaks van 1.5 cm dikte. Smeer iedere zijde in met de olie.
  3. Laat de steaks braden in een antikleefpan. Reken 2 minuten per zijde. Haal de steaks uit de pan en deglaceer met Madeira. Voeg er de room en de mosterd aan toe en warm al roerend op.
  4. Schik de gehakte steak op een bord en overgiet met de saus. Garneer met gebakken aardappeltjes en eventueel met groenten naar keuze.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content