Gehaktbrood

  • Moeilijkheid

1 kleine ui

1 kleine groene paprika

40 g blanke hazelnoten

800 g rundergehakt

2 eieren

Â1/2 dl koffieroom

4 eetlepels paneermeel

1 zakje gehaktkruiden (voor 500 g gehakt)

Â1/2 eetlepel paprikapoeder

3 eetlepels fijngeknipte bieslook

peper

zout

boter om in te vetten

50 g geraspte belegen kaas

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil en versnipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd hem in zeer kleine stukjes. Hak de hazelnoten fijn. Vermeng het gehakt met de ui, de paprika, de eieren, de koffieroom, het paneermeel, de gehaktkruiden, het paprikapoeder en de bieslook met een vork goed door. Vet een cakevorm in met boter en vul deze met het gehaktmengsel. Strijk de bovenkant glad, dek de vorm af met aluminiumfolie en prik hierin enkele gaatjes zodat de stoom kan ontsnappen.

Bak het gehaktbrood in de voorverwarmde oven in ± 1 uur gaar. Neem na 40 minuten de folie van de vorm en giet het vet af. Verdeel dan de kaas en de noten erover en laat het brood in de rest van de oventijd bruin en gaar worden. Neem het gehaktbrood uit de oven en laat het daarna nog 10 minuten rusten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content