Gehaktbrood met hazelnoten

© Getty

Voor 4 personen
  • 1 kleine ui
  • 1 kleine groene paprika
  • 40 g blanke hazelnoten
  • 800 g rundergehakt
  • 2 eieren
  • 1/2 dl koffieroom
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 1 zakje gehaktkruiden (voor 500 g gehakt)
  • 1/2 el paprikapoeder
  • 3 el fijngeknipte bieslook
  • peper
  • zout
  • boter
  • 50 g geraspte belegen kaas
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil en versnipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes. Hak de hazelnoten fijn.
  2. Vermeng het gehakt met de ui, de paprika, de eieren, de koffieroom, het paneermeel, de gehaktkruiden, het paprikapoeder en de bieslook.
  3. Vet een cakevorm in met boter en vul deze met het gehaktmengsel. Strijk de bovenkant glad, dek de vorm af met aluminiumfolie en prik hierin enkele gaatjes zodat de stoom kan ontsnappen.
  4. Bak het gehaktbrood in de voorverwarmde oven in ± 1 uur gaar. Neem na 40 minuten de folie van de vorm en giet het vet af. Verdeel de kaas en hazelnoten over het gehaktbrood en laat het verder bruin en gaar worden.
  5. Neem het gehaktbrood met hazelnoten uit de oven en laat het nog 10 minuten rusten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content