Gegrilleerde sardientjes
Nodig voor vier :
Nodig voor vier :
20 sardientjes
1 kg zeezout
olijfolie
peper
zout
knoflook
salie
rozemarijn
peterselie
Schub de sardientjes, snijd de vinnen af, knip met een kleine schaar de buikholte open en haal de ingewanden weg. Spoel de visjes onder koud water en dep ze droog met keukenpapier. Leg de vis in een platte schaal, bedek de sardienen met grof zeezout en zet de schaal 1 à 2 uur in de koelkast. Haal de sardientjes uit het zout, schud het zout af, strijk met de vingers het achtergebleven zout af, leg de visjes op een ingevette rooster en grilleer boven houtskool. De visjes draaien als de onderkant lichtbruin is. De bovenkant instrijken met een mengsel van olijfolie, salie, rozemarijn, peterselie, knoflook, peper en zout en nog enkele minuten grilleren tot het vel blaren begint te krijgen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier