Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 dl gevolgeltebouillon
  • 1 dl droge witte wijn
  • 3 dl room
  • 1 bos waterkers
  • peper en zout, nootmuskaat
  • 600 g schoongemaakte zeeduivelmoten met been
  • 8 stuks schoongemaakte dunne prei
  • arachideolie

Breng de bouillon met de wijn aan de kook en laat tot de helft inkoken. Voeg room toe en laat inkoken tot sausdikte. Snij de waterkers grof en mix zeer fijn in de saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Strijk de vis en prei in met arachideolie en rooster beetgaar in een grillpan. Kruid met peper en zout en serveer met de saus en brood.

Breng de bouillon met de wijn aan de kook en laat tot de helft inkoken. Voeg room toe en laat inkoken tot sausdikte. Snij de waterkers grof en mix zeer fijn in de saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Strijk de vis en prei in met arachideolie en rooster beetgaar in een grillpan. Kruid met peper en zout en serveer met de saus en brood.