Gegrilde zeebarbeel

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

12 tot 16 kleine zeebarbelen

1 eetlepels poeder van zachte Spaanse peper

3 eetlepels komijnpoeder

1 eetlepels poeder van komijn en karwij

zout

sap van een halve citroen

1 deciliter olijfolie

Maak een mengsel met het zout, de specerijen, het citroensap en de olie. Kies voor verse zeebarbelen: de ogen moeten groot zijn en blinken, de kieuwen rood en de huid lichtjes bruinachtig.

Laat de vis door uw vishandelaar schoonmaken. Haal de vissen door het specerijenmengsel en leg ze op een bakplaat in de ijskast.

Maak ondertussen de barbecue klaar. Even eraan herinneren: de houtskool moet grijs zijn van kleur en enkel nog gloeien, zodat het vlees niet kan verbranden door de vlammen.

Gril de zeebarbelen 2 à 3 minuten langs elke kant , geef er citroensap bij…en voldoende servietten !

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content