Gegrilde varkensmedaillon met hazelnoot, zoetzuur witloof, aardappelmat, saus van graanmosterd

  • Moeilijkheid

Voor 4:

4 varkensmedaillons (label Certus)

20 g hazelnoten

4 stronken witloof

2 grote aardappelen

2 dl kalfsjus

1 el graanmosterd

5 cl sherryazijn

hazelnootolie

olijfolie

boter

2 el suiker

bieslook

nootmuskaat

Doe een bodempje olie in een schaal en kruid overvloedig met peper en zout. Leg de varkensmedaillons in de olie en laat het vlees marineren. Grill de medaillons met ruitjesmotief en laat verder garen in de oven. Laat het vlees rusten en snij de medaillons in drie gelijke sneden.

Grill de hazelnoten. Reinig het witloof, versnij de stronken in fijne repen en bak deze in boter met peper, zout, nootmuskaat en een lepel suiker. Blus de warmte, wanneer het gekarameliseerde witloof beetgaar is, met sherryazijn. Schil de aardappels en versnij de knollen met een mandoline in fijne reepjes. Kruid met peper, zout, nootmuskaat, versnipperd bieslook en een scheut olijfolie.

Laat wat boter smelten in een pan met antikleeflaag. Bak de reepjes en druk alles goed aan. Laat de koek, wanneer ze gekleurd is, verder garen in de oven. Haal uit de oven en steek met een ring rondjes uit. Laat de kalfsfond inkoken, voeg mosterd toe, roer goed en bind de saus tot de gewenste dikte.

Leg in het midden van de borden witloof, daarop de sneden varkensvlees en ernaast het krokant gebakken aardappelmatje. Giet de saus uit en versier met gegrilde hazelnoten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content