Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 tl dijon mosterd
  • 1 el kappertjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 el rodewijnazijn
  • sap van 1/2 citroen
  • blaadjes van 4 takjes munt
  • blaadjes van 4 takjes basilicum
  • blaadjes van 6 takjes peterselie
  • olijfolie, extra vierge
  • 300 g tomaten, in grove stukken
  • 1/2 rode ui in ringen
  • handvol tuinkers
  • 2 el sherryazijn
  • 350 gram albacore tonijnfilet, in blokjes van 3-4 cm
  • zout en peper
  • olie om te bakken

Extra: spiesen

Bereiding

  1. Leg als je houten spiesen gebruikt deze eerst even in een bakje met koud water, zodat ze niet verbranden tijdens het grillen.
  2. Meng de mosterd met de kappertjes, knoflook, rodewijnazijn, citroensap, munt, basilicum, peterselie en 100 ml olijfolie in een keukenmachine tot een gladde massa. Als de saus te dik is voeg je nog wat extra olie en azijn toe. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
  3. Meng de tomaten met de rode ui en de tuinkers. Breng op smaak met een scheut olijfolie, sherryazijn, zout en peper.
  4. Rijg de stukken tonijn aan de spiesen en smeer alle kanten in met een beetje olie. Strooi er zout over.
  5. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en grill de spiesen met tonijn aan beide kanten voor 1-2 minuten totdat deze een mooie kleur hebben gekregen.
  6. Serveer de spiesen tonijn met de salsa verde en de tomatensalade erbij.