Voor 4 personen:
4 mooie stukken verse tonijn van 100 g
1 dl olijfolie
800 g voorhanden zijnde groenten in stukjes gesneden (sojascheutjes, ui, broccoli, wortelen, jonge uitjes, peultjes, enz.)
1 eetlepel fijngehakt citroentijm (of ander naar citroen geurend kruid)
zeezout
Voor de saus
4 eierdooiers
200 g warme geklaarde boter
4 eetlepels koffie-infusie (gastric) zie recept
1 dl room
Als garnituur
takjes bieslook of Chinese look
spaghetti spiesje met gegrilde kerstomaatje en andere voorhanden zijnde groenten
pluksels van kruiden
citroen
Snij de tonijnfilets mooi bij, bestrijk ze met olijfolie en rooster ze. Kruid met peper en zeezout. Klop dan een emulsiesaus door de eierdooiers met de koffieinfusie en 4 eetlepels water op te kloppen ‘au bain -marie’. Druppel er dan de geklaarde boter voorzichtig onder en breng op smaak met peper en zout.
Roerbak de groenten in de wok en voeg er de versnipperde citroentijm bij.
Presentatie
Schik de groenten met behulp van een cilindervorm op warme borden. Leg er de tonijn op en versier het bord met takjes kruiden, bieslook, de spiesjes en citroen.
Bestrooi de tonijn en de rand van het bord met wat zeezout en koffie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier