Gegrilde tonijn met een Oosters koffiesaus

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

4 mooie stukken verse tonijn van 100 g

1 dl olijfolie

800 g voorhanden zijnde groenten in stukjes gesneden (sojascheutjes, ui, broccoli, wortelen, jonge uitjes, peultjes, enz.)

1 eetlepel fijngehakt citroentijm (of ander naar citroen geurend kruid)

zeezout

Voor de saus

4 eierdooiers

200 g warme geklaarde boter

4 eetlepels koffie-infusie (gastric) zie recept

1 dl room

Als garnituur

takjes bieslook of Chinese look

spaghetti spiesje met gegrilde kerstomaatje en andere voorhanden zijnde groenten

pluksels van kruiden

citroen

Snij de tonijnfilets mooi bij, bestrijk ze met olijfolie en rooster ze. Kruid met peper en zeezout. Klop dan een emulsiesaus door de eierdooiers met de koffieinfusie en 4 eetlepels water op te kloppen ‘au bain -marie’. Druppel er dan de geklaarde boter voorzichtig onder en breng op smaak met peper en zout.

Roerbak de groenten in de wok en voeg er de versnipperde citroentijm bij.

Presentatie

Schik de groenten met behulp van een cilindervorm op warme borden. Leg er de tonijn op en versier het bord met takjes kruiden, bieslook, de spiesjes en citroen.

Bestrooi de tonijn en de rand van het bord met wat zeezout en koffie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content