Voor vier:
versgeperst sap van 2 sinaasappels en een halve pompelmoes
extra vierge olijfolie
peper en zout
eventueel suiker
450 gr verse spinazie
boter
nootmuskaat
4 kleine vastkokende aardappelen
kerriepoeder
8 middelgrote tongfilets
8 verse langoustines
2 grote vlierbloesemschermen
Zeef het sap van de sinaasappels en de pompelmoes en breng het in een pannetje aan de kook. Laat inkoken tot een derde en monteer van het vuur met extra vierge olijfolie. Kruid met peper en zout en controleer de bitterheid van de saus. Voeg eventueel wat suiker toe. Trek de nerven uit de spinazie en stoof hem gaar in wat boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine dobbelsteentjes. Bak ze krokant in wat olijfolie en kruid met peper, zout en een snuifje kerriepoeder. Gril de tongfilets gedurende 15 seconden langs elke kant en bak de langoustines net gaar in wat olijfolie. Verdeel de vlierbloesemschermen in twee en frituur ze 5 seconden in hete frituurolie van 160°C. Laat uitlekken op keukenpapier. Schik de helft van de tongfilets op de borden en verdeel er de spinazie over. Leg er per bord twee langoustines op en dek af met de rest van de vis. Verdeel de saus en de aardappelblokjes rondom en werk af met de gefruite vlierbloesem.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier