Gegrilde tongfilet met rauw witloof, blauwe bosbes en sinaasappelsaus

  • Moeilijkheid

Voor 4:

3 kleine stronken grondwitloof

1 el versgeperst cirtroensap

1 bakje verse blauwe bosbessen

zwarte peper en zout

8 grote tongfilets

arachideolie

Voor de saus:

sap van 2 sinaasappels

enkele druppels grenadine

1 dl olijfolie

witte peper en zout

Laat voor de saus het sinaasappelsap tot de helft inkoken. Parfumeer met grenadine en olijfolie en kruid met witte peper en zout. Snij het witloof fijn en verwijder het bittere onderste. Meng met citroensap en blauwe bosbessen, kruid met zwarte peper en zout. Strijk de tongfilets in met arachideolie en grill ze maximum 1 minuut in een hete grillpan. Kruid met zwarte peper en zout. Schik telkens ƃĀ©ĆƒĀ©n visfilet op de borden, verdeel er het witloofmengsel op en dek af met de rest van de filets. Lepel de saus rondom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content