Voor 4:
3 kleine stronken grondwitloof
1 el versgeperst cirtroensap
1 bakje verse blauwe bosbessen
zwarte peper en zout
8 grote tongfilets
arachideolie
Voor de saus:
sap van 2 sinaasappels
enkele druppels grenadine
1 dl olijfolie
witte peper en zout
Laat voor de saus het sinaasappelsap tot de helft inkoken. Parfumeer met grenadine en olijfolie en kruid met witte peper en zout. Snij het witloof fijn en verwijder het bittere onderste. Meng met citroensap en blauwe bosbessen, kruid met zwarte peper en zout. Strijk de tongfilets in met arachideolie en grill ze maximum 1 minuut in een hete grillpan. Kruid met zwarte peper en zout. Schik telkens één visfilet op de borden, verdeel er het witloofmengsel op en dek af met de rest van de filets. Lepel de saus rondom.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier