Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 rode paprika's
  • 10 schoongemaakte ansjovisfilets
  • 1 dl olijfolie
  • 2 koffielepels kappertjes
  • peper en zout

Snijd de paprika's in vier en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Leg ze met de pel naar boven op een bakplaat en zet ze onder de grill tot de pel zwartgeblakerd is. Haal ze nadien uit de oven en doe ze in een schaal. Dek af met huishoudfolie en laat nog een kwartiertje staan. Door de hitte gaart het vruchtvlees voort. Haal er nadien de pel af en snijd het vruchtvlees in reepjes. Doe hetzelfde met de ansjovisfilets en meng voorzichtig onder elkaar. Besprenkel met olijfolie en kappertjes en kruid met peper en zout. Zet een uurtje apart en serveer dan.

Snijd de paprika's in vier en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Leg ze met de pel naar boven op een bakplaat en zet ze onder de grill tot de pel zwartgeblakerd is. Haal ze nadien uit de oven en doe ze in een schaal. Dek af met huishoudfolie en laat nog een kwartiertje staan. Door de hitte gaart het vruchtvlees voort. Haal er nadien de pel af en snijd het vruchtvlees in reepjes. Doe hetzelfde met de ansjovisfilets en meng voorzichtig onder elkaar. Besprenkel met olijfolie en kappertjes en kruid met peper en zout. Zet een uurtje apart en serveer dan.