Ingrediënten

  • 24 oesters
  • 1 fijn gesnipperde sjalot
  • 1 theelepel sojasaus
  • 2 theelepels rijstwijnazijn
  • 60 ml mirin (Japanse kookwijn)
  • 2 eetlepels gemalen gember
  • 2 koffielepels ketchup
  • 1 eetlepel fijngehakte roomse kervel

Open de oesters.

Maak een sausje met sojasaus, mirin, rijstwijnazijn, gember en kervel.

Doe op elke oester 1 lepeltje saus en grill ze 2 minuten op hete kolen.

Strooi een handvol vuurkruiden in de gloed en overgiet de oesters met de rest van de saus.

Open de oesters.Maak een sausje met sojasaus, mirin, rijstwijnazijn, gember en kervel.Doe op elke oester 1 lepeltje saus en grill ze 2 minuten op hete kolen.Strooi een handvol vuurkruiden in de gloed en overgiet de oesters met de rest van de saus.