Gegrilde mozzarella in radicchio

Cold Italian starter © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

Een heerlijk voorgerecht dat je serveert met olijvensalsa en paprikacoulis.

Een heerlijk voorgerecht dat je serveert met olijvensalsa en paprikacoulis.

Voor 4 personen

2 kroppen radicchio

4 bolletjes buffelmozzarella

enkele takjes marjolein

extra vergine olijfolie

Voor de salsa:

50 g ontpitte zwarte olijven

50 g ontpitte groene olijven

4 zongedroogde tomaten

6 kersttomaatjes

2 el marjolein

2 el kappers

1 teen knoflook

sap van 1/2 citroen

2 el extra vergine olijfolie

Voor de coulis:

1 rode paprika

1 el extra vergine olijfolie

2à 3 el groentebouillon

zout en peper

Bereiding

1. Maak eerst de salsa: hak de olijven, zongedroogde tomaten, kerstomaatjes en marjolein fijn. Pers de teen knoflook en pers de citroen uit. Meng al deze ingrediënten met de kappers en de olijfolie. Kruid met zout en peper en bewaar voor later.

2. Maak de coulis: rooster de paprika onder een hete grill tot hij zwartgeblakerd is. Laat de paprika afkoelen onder een doek en verwijder dan de schil en zaadjes. Pureer de paprika met de olijfolie en bouillon. Kruid met zout en peper en bewaar voor later.

3. Maak voorzichtig de buitenste vier blaadjes van elke krop radicchio los. Blancheer de blaadjes een halve minuut in kokend water en laat ze uitlekken op keukenpapier. Halveer de bolletjes mozzarella en dep de kaasjes droog met keukenpapier. Leg een half bolletje mozzarella op een radicchioblaadje en kruid met zout en peper. Leg er enkele marjoleinblaadjes op en druppel er wat olijfolie over.

4. Wikkel de radicchio rond de kaas en kwast de pakjes helemaal in met olijfolie. Leg ze op of onder een hete grill tot de kaas begint te smelten. Dien het voorgerecht onmiddellijk op met de olijvensalsa en paprikacoulis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content