Gegrilde mango met peperkoek

  • Moeilijkheid

2 grote mango’s

4 bollen vanille-ijs

4 plakken peperkoek

100 g honing

50 g hazelnootolie

1 vanillestok

2 steranijsjes

30 g kandijstroop

enkele takjes munt

Snijd de vanillestok overlangs open en schraap de zaadjes er met de punt van een scherp mes uit. Doe de zaadjes samen met de stok zelf, de anijs en de honing in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat 1 minuut doorkoken en voeg de kandijstroop toe. Haal dan onmiddellijk van het vuur.

Schil de mango’s en snijd de vruchten overlangs door tot op de pit. Probeer voorzichtig beide vruchthelften los te wrikken. Dit lukt alleen met kwalitatieve mango’s. Met vezelig exemplaren wordt het een helse klus. Vertrouw dus op je groenteboer voor een goed product. Leg de stukken mango in de honingsaus. Als je dit de dag vooraf doet, komt dat de smaak ten goede.

Leg het fruit ongeveer 10 minuten op de grill. Wrijf intussen de plakken peperkoek in met de rest van de honingsaus. Leg de koek in een grillklem en rooster de plakken op het eind nog 1 minuut mee. Let er goed op dat de peperkoek niet aanbrandt, dat gebeurt vrij snel. Ook in dit recept mag je bij de houtskool flink wat vuurkruiden gebruiken om extra in de verf te zetten dat het om een gegrild dessert gaat. Dien op met een lekker bolletje vanille-ijs en garneer met een takje munt.

Tip: Dit recept smaakt ook heerlijk met papaja, of waarom maak je er niet meteen een exotisch fruitassortiment van? Houd wel rekening met het feit dat de gaartijd van de diverse fruitsoorten sterk kan verschillen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content