Gegrilde makreel en rabarberrelish

© Getty

Gegrilde makreel en rabarberrelish met sultanarozijnen: recept en ingrediënten voor 4 personen. Let op: de relish moet een nachtje marineren.

Nodig voor 4 personen
  • 8 makreelfilets
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Voor de gepekelde rabarber:
  • 1 dl witte wijn
  • 3/4 dl frambozenazijn
  • 75 g suiker
  • 1 tl roze peperkorrels
  • 1/2 tl korianderzaadjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 200 g rabarber
  • 2 sjalotten
  • 50 g sultanarozijnen
Zo maak je de gegrilde makreel en rabarberrelish

Maak de rabarberrelish: doe de eerste 6 ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Snij de rabarber en sjalotten fijn. Voeg toe aan de pan, samen met de rozijnen. Breng aan de kook, haal meteen van het vuur en laat 1 nacht marineren.

Bak de makreelfilets op het vel in olijfolie. Kruid met peper en zout.

Serveer met de rabarberrelish en geef er eventueel een waterkerssalade bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content