Gegrilde makreel en rabarberrelish met sultanarozijnen

Voor 4:

Voor 4:

8 makreelfilets

olijfolie

peper en zout

Voor de gepekelde rabarber:

1 dl witte wijn

3/4 dl frambozenazijn

75 g suiker

1 tl roze peperkorrels

1/2 tl korianderzaadjes

2 laurierblaadjes

200 g rabarber

2 sjalotten

50 g sultanarozijnen

Maak de rabarberrelish: doe de eerste 6 ingrediƫnten in een pan en breng aan de kook. Snij de rabarber en sjalotten fijn. Voeg toe aan de pan, samen met de rozijnen. Breng aan de kook, haal meteen van het vuur en laat 1 nacht marineren.

Bak de makreelfilets op het vel in olijfolie. Kruid met peper en zout.

Serveer met de rabarberrelish en geef er eventueel een waterkerssalade bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content