Gegrilde lamsnootjes met seizoengroenten, gebakken aardappelen en erwtenolie
Voor 4:
Voor 4:
8 lamsnootjes
olijfolie
seizoengroenten (volgens aanbod)
100 g boter
peterselie
peper, zout en suiker
Aardappeltorentjes:
8 nieuwe aardappelen van gelijk formaat
tijm
2 el honing
Erwtenolie:
100 g diepvrieserwten
1 ui
1/4 l gevogeltefond
bieslook
Blancheer de seizoengroenten afzonderlijk en laat uitlekken.
Erwtenolie: blancheer de erwten in gezouten water en laat uitlekken. Stoof de uisnippers in olijfolie. Overgiet met fond en laat 5 minuten garen. Voeg bieslooksnippers en erwten toe, mix en passeer door een puntzeef. Klop de erwtenpuree op met evenveel olijfolie.
Aardappeltorentjes: snij de aardappelen met een mandoline in schijven van 2 à 3 mm. Bak de plakjes in olijfolie. Voeg als ze gaar zijn honing en fijngehakte tijm toe. Maak torentjes en steek vast met een prikker.
Haal de lamsnootjes door olijfolie, kruid en bak op een warme grill. Warm de seizoengroenten op in boter op en glaceer met wat suiker. Verwarm de aardappeltorentjes in de oven en vervang de prikker door een takje tijm.
Schik het vlees, de torentjes en de groenten op warme borden. Versier met erwtenolie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier