Gegrilde kwartels met groene groenten en aubergines

  • Moeilijkheid

4 kwartels

4 aubergines (mini’s of 2 grote)

1 kg groene groenten (broccoli, groene asperges, erwtjes, sluimererwtjes, groene aubergines, boontjes, enz.)

1 ui (fijngesneden)

1 knoflookteentje (geperst)

1 eetlepel fijngehakt bonenkruid

0.5 dl olijfolie

0.5 dl arachide olie

peper en zout

1 citroen

1 eetlepel kruidenmengeling (1/5 zwarte peper, 1/5 komijn, 1/5 koriander, 1/5 lookpoeder en 1/5 paprikapoeder fijnstampen in de vijzel)

zeezout

Snijd de aubergines in twee, borstel de snijkanten in met olijfolie en bak ze op de grill. Verwijder met een lepel het vlees en hak het fijn.

Reinig en snijd de groenten in kleinere stukjes.

Open de kwartels op de rug open en plet ze met het plat van een bijl.

Borstel de kwartels in met olijfolie en kruid ze met de kruidenmengeling. Bewaar ze onder een stukje cellofaanpapier.

Bak de kwartels gedurende 25 minuten op de grill en kruid ze met zeezout.

Zet een wok op het vuur en doe er de arachide olie in. Bak er achtereenvolgens de uien, de look en dan de groenten in. Kruid met peper en zout en druppel er op laatst wat fijne olijfolie over.

Vul de courgettes met het fijngehakte courgettevlees en de groene groenten. Zet ze op de zijkant van de grill en wikkel ze in aluminiumpapier.

Rooster een schijfje citroen en serveer dat mee op het bord.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content