Gegrilde kippenborst met witloof

© Diane Hendrikx Voor 4:
Voor 4:
4 enkele kipfilets
olijfolie
fijngehakte peterselie
grof zeezout, zwarte peper
8 stronken witloof
boter
witte peper
citroensap (1/2 citroen)
fijne griessuiker
4 el water
Maak het witloof schoon. Smelt wat boter in de pan en doe het witloof, citroensap en water erin. Kruid met peper, zout en suiker. Leg op elke stronk nog een klontje boter. Dek af en laat op zacht vuur 40 à 50 minuten sudderen.
Maak in de kipfilets twee inkervingen. Wikkel de filets in plasticfolie en bewerk het vlees voorzichtig met de vleeshamer tot de filets ongeveer een halve centimeter dik zijn. Bestrijk het vlees aan beide zijden met olijfolie en bestrooi met grof zeezout, peper en peterselie. Rooster in een hete grillpan (enkele minuten per kant). Hou warm in een lauwe oven.
Leg de filets op een bord en schik het gestoofde witloof eromheen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier