Voor 4 personen:
1 kippenborst en 2 bouten
1 botje dragon
6 grote aardappelen
gevogelte fond of magere braadjus
1 lepel olie
1 lepel boter
boeket waterkers
peper, zout
Het vel van de kippenborst en bouten gedeeltelijk losmaken zonder te scheuren. De dragonpluksels onder het vel plaatsen en kruiden met peper en zout. De aardappelen schillen, in plakken snijden van 3 mm en drogen.
De stukken kip even door de bloem halen en op een warme grill laten blond bakken, enkel de kant van het vel. In een braadslede schikken , vel naar boven en instrijken met olijfolie. In de oven plaatsen op 200°C, 8 minuten voor de borst en 18 minuten voor de bouten, beetje olijfolie bovenop. De braadjus inkoken en afwerken met gebroken zwarte peper en een klontje boter.
De aardappelplakken in een matig warme frituur al schuddend bakken tot ze opblazen en knapperig zijn, uitlekken en drogen, licht bestrooien met fijn zout.
De kip en aardappelen op het bord schikken met waterkers. De saus erlangs lepelen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier