Gegrilde sint-jakobsschelpen met peterselieboter en whisky

Een prachtige bereiding waarbij je vertrekt van de sint-jakobsvruchten in de schelp, de whisky in combinatie met peterselieboter zorgt voor een verfijnde smaak.

Voor 4 personen
  • 4 grote verse sint-jakobsschelpen in de schelp (of 16 kleinere vruchten uit de schelp)
  • 100 g boter
  • 5 el fijngehakte krulpeterselie
  • witte peper en zout
  • 4 el Schotse whisky naar keuze (maar bij voorkeur met turfsmaak)
Bereiding
  1. Maak de sint-jakobsschelpen schoon of doe per persoon 4 stuks in een schelp.
  2. Meng de boter met de peterselie en kruid met peper en zout.
  3. Overgiet de sint-jakobsvruchten met de whisky en leg de boter erbovenop.
  4. Zet onder een hete grill tot de schelpen gaar en licht gekorst zijn en tot de boter mooi gesmolten is. Laat voor een verfijnde smaak de boter en peterselie niet verbranden, dat geeft een bitter resultaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content