Gegrilde groenteburgers met rode bietensaus
25 g geplette tarwe
25 g geplette tarwe
een halve dl kokend water
een halve ui
25 g wortel
25 ge champignons
100 g broodkruim
125 g tofu
1 el sojasaus
1 el ketchup
1 el bloem
Voor de saus
200 g kwark
2 el sap van rode biet
een vijftal radijsjes
3 druppels tabasco
1 el gehakte peterselie
peper en zout
Week de tarwe in het kokend water. Hak de ui, de wortel en de champignons fijn in de keukenmachine. Voeg de tofu, het broodkruim, de ketchup, de sojasaus en de bloem toe en cutter nog even kort door. Meng met de tarwe en maak balletjes van het mengsel. Duw de balletjes plat en laat deze groenteburgers 1 nacht opstijven in de koelkast. Maak een sausje met de kwark, het rode bietensap, de fijngehakte radijsjes, de peterselie en de tabasco. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de groenteburgers voorzichtig in een grillklem en wrijf ze in met grillolie. Kruid met barbecuekruiden en rooster 10 minuten op een matige grillstand. Dien om met een gemengde salade en de saus van rode bietjes.
Tip: Het gerecht wordt nog beter als je ook rode bietjes onder de sla mengt. Je kan gewoon gekookte bietjes gebruiken of Â- beter nog Â- ze na het koken inwrijven met notenolie en 5 minuten grillen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier