Voor 4:
4 stukken griet van ± 150 g
6 schorseneren
2 dl visfumet
1 el groene dragonmosterd
1 el room
100 g koude boter, in blokjes
zout en peper van de molen
Afwerking:
plakjes ongeschilde schorseneer
Schraap de schorseneren en snij de stengels in gelijke stukken. Kook deze in water met citroensap. Laat wat room en dragonmosterd inkoken. Wrijf de stukken griet in met olijfolie en grill de stukken vis in een hete grillpan. Laat de visfumet met de dragon-room inkoken tot ongeveer de helft van het oorspronkelijke volume. Klop de boter door de saus en voeg de schorseneren toe.
Presenteer de warme schorseneren op warme borden. Leg de vis op de groenten. Gebruik als decoratie fijne, niet geschilde maar wel schoongeboende schijven schorseneer die in het vet als chips worden gefrituurd.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier