Gegrilde goudbrasem met gestoofde mini-artisjokken en salie
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
12 mini-artisjokken
olijfolie
citroensap
peper en zout
4 fijngehakte blaadjes verse salie
2 à 3 schoongemaakte, niet ontschubde goudbrasems (ca. 300 g elk)
grof zeezout
Snij het stengelgedeelte en de bovenste bladeren van de mini-artisjokken en stoof ze meteen in wat olijfolie. Doe er een flinke scheut versgeperst citroensap bij, zodat ze niet bruin kleuren. Laat zachtjes gaarstoven, eventueel met wat water erbij, en kruid op het einde met peper, zout en de fijngehakte salieblaadjes. Strijk de goudbrasem in met olijfolie en grill hem (met de schubben) een 8-tal minuten op de barbecue. Serveer met de artisjokken en eventueel wat mayonaise of aioli. Werk af met wat grof zeezout.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier