Gegrilde asperges met kort geschroeide langoustines, sabayon van rode biet, olie van inktvis en lichtgestoofde lamsoor
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
8 langoustines (maat 3/5)
12 witte asperges
1 rode biet
2 dooiers
2 zakjes inktvisinkt
1 el rijstazijn
oliemengeling (10 druppels olijfolie, 8 druppels hazelnootolie, 6 druppels hennepolie, 4 druppels pistacheolie, 2 druppels sesamolie)
peper en zout
500 g lamsoren
nootmuskaat
Pel de langoustines en schroei kort a la plancha, blancheer de asperges, laat afkoelen en gril. Kook de rode biet, blancheer, passeer door een fijne zeef en vang het vocht op. Meng inktvisinkt met rijstazijn, de oliemengeling en peper en zout. Stoof de lamsoren, laat uitlekken en kruid met peper en een beetje nootmuskaat. Maak sabayon met 2 dl sap van rode biet en 2 dooiers, kruid met peper en zout.
Presentatie
Schik de gegrilde asperges op elkaar, werk af met langoustines en lamsoren, giet sabayon van rode biet errond en werk af met stippen inktvisolie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier