Gegrilde asperges met Gandaham

  • Moeilijkheid

1 bussel mooie Mechelse asperges, geschild en geblancheerd

1 bussel groene asperges,, geschild (als het dikke zijn, anders niet) en geblancheerd

16 mooie sneden Gandaham

4 eieren

200 g boter

50 g gehakte peterselie

sap van een halve citroen

1 eetlepel geblancheerde citroenschilletjes in julienne gesneden

0,5 dl maïsolie

peper en zout

gemalen muskaatnoot

Strijk de asperges in met olie en grill ze even boven gloeiende kolen. Leg ze daarna in de barbecue om verder te garen.

Breek de eieren in een beboterd potje en gaar ze ook in de barbecue. Plet ze regelmatig met een vork zodat er eikruimeltjes ontstaan.

Doe bij die kruimeltjes (die ondertussen een sublieme, lichte rooksmaak hebben) de boter, het citroensap, de geblancheerde citroenschilletjes, de peterselie, peper, muskaatnoot en zout.

Schik de Gandaham op borden en leg er de warme asperges op. Lepel er de eibereiding bij en versier met takjes tuinkruiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content