Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 verse ananas, geschild en in schijven van ±1cm
  • 0,5 dl rum
  • verse munt
  • 5 el rietsuiker
  • 150 g chocolade
  • vanille-ijs
  • muntsuiker

Marineer de ananasschijven, liefst op voorhand, in rum met de helft van de rietsuiker en munt. Rooster de schijven een zevental minuten langs beide zijden, liefst boven een uitdovende barbecue, om uitdrogen te vermijden.

Warm de rest van de marinade op en smelt de chocolade in de marinade. Stamp de rest van de munt en de suiker fijn in een vijzel. Leg de ananas op vier borden, breng in het midden een bolletje vanille-ijs aan, versier met streepjes chocoladesaus en bestrooi met de muntsuiker.

Marineer de ananasschijven, liefst op voorhand, in rum met de helft van de rietsuiker en munt. Rooster de schijven een zevental minuten langs beide zijden, liefst boven een uitdovende barbecue, om uitdrogen te vermijden. Warm de rest van de marinade op en smelt de chocolade in de marinade. Stamp de rest van de munt en de suiker fijn in een vijzel. Leg de ananas op vier borden, breng in het midden een bolletje vanille-ijs aan, versier met streepjes chocoladesaus en bestrooi met de muntsuiker.