Gegratineerde rozet van sinaasappel en pompelmoes met sabayon en munt

Voor 4:

Voor 4:

2 Ć  3 sinaasappels

2 pompelmoezen

150 g fijne witte suiker

2 Ć  3 eigelen

klein glaasje witte wijn (liefst zoete wijn, die kan je dan verder drinken na het dessert )

10-tal muntblaadjes

bloemsuiker

Mandarine NapolƩon of Grand Marnier

Verwijder de schil en zoveel mogelijk van de witte huid van de sinaasappels en pompelmoezen en snij de partjes tussen de vliesjes uit. Doe dit boven een kom, zo vang je het sap op. Voeg de muntblaadjes toe aan het sap en bewaar de mooiste blaadjes voor de versiering. Mix het sap en de munt.

Schik de sinaasappel- en pompelmoespartjes afwisselend in een diep bord, zodat je een rozet krijgt. Bereid de sabayon door de eigelen met de suiker in een pannetje eerst op te kloppen tot schuim. Verwarm vervolgens, al kloppend, het schuim en voeg, beetje bij beetje, het sap toe en vervolgens ook de witte wijn. Blijf kloppen en zet het vuur uit wanneer het schuim stevig is.

Parfumeer naar smaak met likeur. Schep de sabayon onmiddellijk over de rozetten, bestrooi met bloemsuiker en zet de borden enkele seconden kort onder een gloeiendhete grill tot het bovenste laagje hier en daar lichtbruin karameliseert. Versier met muntblaadjes en dien onmiddellijk op.

* Leg eventueel in het midden van het bord een bolletje ijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content