Voor 4 personen:
150 g geraspte Nazareth-kaas
5 wortelen
100 g venkelschijfjes
3 stronken prei
150 g champignonplakjes
1 courgette
100 g diepvrieserwten
50 g boter
150 g verse room
300 g langkorrelige rijst
200 g licht gestoomde kabeljauw
zout, peper, muskaatnoot
Snijd de groenten in plakjes en kook de wortelen, prei en venkel 5 min. in gezouten water. Besprenkel de champignonschijfjes met citroensap en laat ze op een matig vuurtje gedurende 2 min. in de boter stoven. Af en toe roeren. Overgiet de courgetteschijfjes met 1 dl water, breng op smaak met zout, peper en muskaatnoot en laat 4 min. op een zacht vuurtje koken. Af en toe roeren. Laat de rijst koken en voeg er de laatste 10 min. de erwtjes bij tot ze gaar zijn. Meng alle groenten en breng op smaak met muskaatnoot. Warm ze gedurende 1 min. op een zacht vuurtje op. Meng de erwten en de rijst eronder en voeg als laatste de lichtgestoomde kabeljauw eraan toe. Verdeel de groenten en de rijst over 4 ovenschoteltjes. Klop de geraspte Nazareth en de room en giet dit erover. Laat dit alles gedurende 10 min. in de oven op 220° gratineren en dien op.
Recept: Avolac
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier