Gegratineerde peertjes met geitenkaas en olijfolie
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
4 peren (Durondeau)
1 liter appelsap
2 eetlepels vloeibare honing
4 ontpitte zwarte olijven
2 verse geitenkaasjes
1 takje rozemarijn
1 takje tijm
4 koffielepels olijfolie extra vergine
zout en peper
4 takjes citroentijm
Snijd de peren in twee en lepel het klokhuis uit elke helft.
Breng het appelsap en de honing in een pan aan de kook en pocheer hier de halve peertjes in gedurende 10 minuten. Laat ze vervolgens uitlekken.
Hak de olijven fijn en vermeng ze met de blaadjes van de tijm en de rozemarijn, de verse geitenkaas en de olijfolie toe een smeuïge pasta. Kruid met peper en zout.
Vul de halve peertjes met dit mengsel en plaats ze gedurende twee minuten onder een warme ovengrill.
Versier met takjes citroentijm.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier