Gegratineerde oesters met champagnesaus

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

8 oesters

2,5 dl champagne

2,5 dl visfumet

1 sjalot

1 tomaat

parmezaan

peterselie

50 g boter op kamertemperatuur

50 g bloem

Stoof een versnipperd sjalotje zonder het te laten kleuren in een weinig olijfolie. Blus de warmte in de pan met de champagne en laat inkoken tot er bijna geen vloeistof meer overblijft. Voeg nu de visfumet toe en laat opnieuw inkoken, tot een derde van het volume.

Meng boter en bloem met een vork. Bind de saus door klontjes van de boter-bloemmengeling met een klopper door de kokende saus te mengen. Steek de oesters open en plaats ze op een laagje grof zout op een ovenplaat. Lepel de saus over de oesters en besprenkel met wat champagne. Bestrooi met dobbelsteentjes tomaat en parmezaanschilfers. Zet de oesters 2 minuten onder een hete grill.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content