Voor 4 personen:
300 g gekookte mosselen
4 lente-uitjes
1 klein vers rood pepertje
2 teentjes knoflook
2 eetlepels (olijf)olie
1 eetlepel limoen- of citroensap
2 eetlepels fijngehakte koriander
zout
100 g zachte boter
50 g paneermeel
Hak de lente-uitjes, het pepertje en de teentjes knoflook fijn. Bak ze 3 minuten in de olie op een laag vuur. Voeg het limoen- of citroensap, de koriander en een snufje zout toe. Laten afkoelen.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Roer de boter los en voeg het uimengsel toe. Vet 4 kleine ovenvaste schaaltjes in met de kruidenboter.
Schep de mosselen in de schaaltjes, verdeel de rest van de kruidenboter en het paneermeel erover. Zet de schaaltjes onder de hete grill en laat de mosselen heet en bruin worden.
Lekker met in de oven opgewarmd Indiaas brood, “Naan” genaamd. Indiaas brood is verkrijgbaar in het Oosterse schap van de supermarkt.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier