Gegratineerde flensjes met spinazie

2455965

12 flensjes

Gegratineerde flensjes met spinazie

12 flensjes

50 g boter

100 g geraspte kaas (emmentaler, gruyère)

Voor de roomspinazie:

500 g verse spinazie

20 g boter

1 kleine ui

nootmuskaat

1/4 kop room

Hak de spinazie. Verhit de boter in een koekenpan. Voeg het fijngehakte uitje toe. Bak 1 à 2 minuten tot de ui gaar is. Voeg de spinazie toe en bak 1 minuut. Giet het overtollige vocht af. Roer de room door de spinazie en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Vul de flensjes met een lepel roomspinazie en rol op. Leg de gevulde flensjes op een met boter ingesmeerde ovenschaal, strooi er geraspte kaas over en bedruppel met gesmolten boter. Zet de schaal onder de grill in een hete oven. Dien heet op.

Tip: In spinazie zit oxaalzuur, waardoor reumalijders, nier- en leverpatiënten de consumptie van spinazie beter kunnen beperken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content