Gegratineerde flensjes met spinazie

09-06-2011, 16:58
Bijgewerkt op: 07-10-2023, 18:36
Voor 4 personen
- 12 flensjes
- 50 g boter
- 100 g geraspte kaas (emmentaler, gruyère)
Voor de roomspinazie
- 500 g verse spinazie
- 20 g boter
- 1 kleine ui
- nootmuskaat
- 1/4 kop room
Bereiding
- Hak de spinazie. Verhit de boter in een koekenpan. Voeg het fijngehakte uitje toe. Bak 1 à 2 minuten tot de ui gaar is. Voeg de spinazie toe en bak 1 minuut. Giet het overtollige vocht af. Roer de room door de spinazie en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
- Vul de flensjes met een lepel van de spinazie en rol op.
- Leg de gevulde flensjes op een met boter ingesmeerde ovenschaal, strooi er geraspte kaas over en bedruppel met gesmolten boter.
- Zet de schaal onder de grill in een hete oven. Dien de gegratineerde flensjes met spinazie heet op.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier