Gegratineerde flensjes met spinazie

Voor 4 personen
  • 12 flensjes
  • 50 g boter
  • 100 g geraspte kaas (emmentaler, gruyère)
Voor de roomspinazie
  • 500 g verse spinazie
  • 20 g boter
  • 1 kleine ui
  • nootmuskaat
  • 1/4 kop room
Bereiding
  1. Hak de spinazie. Verhit de boter in een koekenpan. Voeg het fijngehakte uitje toe. Bak 1 à 2 minuten tot de ui gaar is. Voeg de spinazie toe en bak 1 minuut. Giet het overtollige vocht af. Roer de room door de spinazie en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  2. Vul de flensjes met een lepel van de spinazie en rol op.
  3. Leg de gevulde flensjes op een met boter ingesmeerde ovenschaal, strooi er geraspte kaas over en bedruppel met gesmolten boter.
  4. Zet de schaal onder de grill in een hete oven. Dien de gegratineerde flensjes met spinazie heet op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content