Gegratineerde appels met ricotta, noten en rozijnen

  • Moeilijkheid

Voor 4:

4 flinke en stevige appels (Boskoop e.d.)

250 g ricotta

20 cl slagroom

zeste en sap van 1/2 onbespoten citroen

2 el bruine suiker

3 el honing

100 g noten

50 g rozijnen (of krenten)

een snuif kaneel

Smeer een ovenschotel in met boter. Snij de hoedjes van de appels, verwijder het klokhuis zo veel mogelijk, zodat er een kuiltje in het midden ontstaat en zet de appelhelften in de schotel. Besprenkel de appels met citroensap, bepoeder met bruine suiker.

Meng de ricotta met de gehakte noten, de krenten of rozijnen, de zeste van citroen, wat citroensap, honing en kaneel. Verdeel het mengsel over de appels. Giet de room rond de appels.

Zet de schotel 35 tot 40 minuten in de oven. Leg de eerste 20 minuten aluminiumfolie over de appels om te voorkomen dat ze zwart worden.

Deze appels uit de oven kan met warm opdienen, indien gewenst met een bol calvados- of kaneelijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content