Gefrituurde zwezerik met soufflé van bloemkool

  • Moeilijkheid

Voor de gefrituurde zwezerik:

200 g zwezerik

30 g bloem

3 eiwitten

200 g paneermeel

Voor de soufflé van bloemkool:

50 g gehakte truffel

40 g kookvocht van de bloemkool

40 g truffelsap

200 g bloemkoolpuree

70 g boter

80 g bloem

150 g melk

250 g room

30 g parmezaankaas

5 eieren

De gefrituurde zwezerik:

Paneer de zwezerik ‘à l’anglaise’ (haal door eiwit, dan door bloem, opnieuw door eiwit en ten slotte door paneermeel) en frituur op 180 graden. Zet de zwezerik nog 3 minuten in een oven van 140°.

De soufflé van bloemkool:

Maak een roux met boter en bloem. Voeg het bloemkoolkookvocht, truffelsap, melk, room en bloemkoolpuree toe. Meng de massa met de truffel en parmezaankaas. Laat afkoelen tot handwarmte en voeg een voor een de dooiers toe. Sla de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door de massa. Bak de soufflé in beboterde en bebloemde vormpjes op 145° ca. 45 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content