Voor de gefrituurde zwezerik:
200 g zwezerik
30 g bloem
3 eiwitten
200 g paneermeel
Voor de soufflé van bloemkool:
50 g gehakte truffel
40 g kookvocht van de bloemkool
40 g truffelsap
200 g bloemkoolpuree
70 g boter
80 g bloem
150 g melk
250 g room
30 g parmezaankaas
5 eieren
De gefrituurde zwezerik:
Paneer de zwezerik ‘à l’anglaise’ (haal door eiwit, dan door bloem, opnieuw door eiwit en ten slotte door paneermeel) en frituur op 180 graden. Zet de zwezerik nog 3 minuten in een oven van 140°.
De soufflé van bloemkool:
Maak een roux met boter en bloem. Voeg het bloemkoolkookvocht, truffelsap, melk, room en bloemkoolpuree toe. Meng de massa met de truffel en parmezaankaas. Laat afkoelen tot handwarmte en voeg een voor een de dooiers toe. Sla de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door de massa. Bak de soufflé in beboterde en bebloemde vormpjes op 145° ca. 45 minuten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier