Voor vier personen:
Wontons:
20 wontonvellen om te frituren
400 g lamsgehakt
1 sjalot
thai-choi (een soort Thaise bieslook, pijpui)
verse koriander
een teentje knoflook
100 g zwarte olijven
platte peterselie
een mespuntje curry
Dipsausje:
1 eetlepel sojasaus
1 mespuntje wasabipasta (Japanse groene mosterd)
1 eetlepel oestersaus (uit de Aziatische winkel)
Deeg voor wontons:
150 g rijstbloem
1 ei met water (samen 3/4 l)
Gemarineerde witte kool:
1/2 witte kool
4 eetlepels sesamolie
enkele druppels acetico balsamico of Chinese rode azijn
peper & zout
szechuanpeper
opgelegde zoetzure gember (Japanse pickles).
Muntchutney:
verse munt
groene chili’s
knoflook
gember
suiker
arachideolie
limoensap
komijnzaadjes
De dag voordien de witte kool bereiden: de kool zeer fijn snijden en mengen met sesamolie, azijn, peper, zout en opgelegde zoetzure gember. Een nacht onder druk laten rusten op een koele plaats.
Het deeg bereiden: ei, bloem en water mengen tot een elastisch deeg. Laten rusten en dun uitrollen. Bestrooien met rijstmeel en opnieuw dun uitrollen. Rechthoekige vormen en uitsteken (5 op 6 cm). (Wontonvelletjes kan je ook kant-en-klaar kopen in de Aziatische winkel.)
De vulling bereiden: het lamsgehakt mengen met 2 eieren, de fijngesneden thai-choy, koriander, platte peterselie, knoflook en currypoeder. Kruiden met peper en zout. De gehakte zwarte olijven toevoegen.
De wontons vullen: leg op elke wonton een hoopje lamsgehakt en bestrijk de hoeken met eigeel. Plooi het deeg zodat er driehoekjes ontstaan.
De muntchutney bereiden: de munt hakken met de knoflook en de groene chili’s. De gember raspen en alles mengen, samen met het limoensap, de olie en de rest van de de ingrediënten. Kruiden naar smaak en koel bewaren.
De wontons frituren in de olie van 160° C totdat de pakjes goudbruin en krokant zijn. De wontons serveren op een vierkant bord met bananenblad. De muntchutney, het dipsausje en de gemarineerde kool presenteer je afzonderlijk in kleine, witte kommetjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier