Gefrituurde tofoe met sobanoedels in bouillon

© Jean-Pierre Gabriël
Voor 4 personen
  • 300 g tofoe
  • 1 el bloem
  • 1 el maiszetmeel
  • arachideolie, om te frituren
  • 2 cm daikon
  • shisopoeder of verse shiso, voor de afwerking
Bouillon
  • 3/4 dl mirin
  • 3/4 dl sojasaus
  • 4,5 dl water
  • 15 g bonitovlokken
  • 1/2 el suiker
  • 1/2 tl zout
  • 4,5 dl dashibouillon
  • 200 g sobanoedels
  • 1,5 cm gember
Bereiding
  1. Laat de tofoe uitlekken en wikkel in 2 à 3 lagen keukenpapier. Plaats er een gewicht op en laat 30 minuten rusten.
  2. Maak de bouillon: breng de mirin aan de kook in een pan en voeg de volgende 5 aangegeven ingrediënten toe. Breng weer aan de kook, zet het vuur lager en kook 2 minuten. Zeef de bouillon en giet in een andere pan. Voeg de dashibouillon toe en hou warm.
  3. Dompel de sobanoedels in een ruime hoeveelheid kokend water. Roer goed en giet 1/2 dl koud water bij de noedels als het water begint te schuimen. Herhaal eenmaal en giet de noedels af. Spoel de noedels onder koud stromend water en verdeel over 4 kommen.
  4. Rasp de gember, roer door de warme bouillon en giet deze op de noedels.
  5. Snij de tofoe in 4 plakken. Verhit de olie tot 190°C. Meng bloem en maiszetmeel. Wentel de plakken erdoor en frituur ze goudbruin in de olie. Schik de tofoe op de sobanoedels en rasp er de daikon over. Werk af met het shisopoeder en serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content