Ingrediënten

  • Voor een 20-tal toasts
  • 500 g rauwe scampi's
  • 1 sjalot
  • 1 look
  • 4 waterkastanjes
  • 3 lente-ui (enkel wit)
  • 1 geklopt ei
  • 1/2 tl lichte sojasaus
  • 1 el Chinese sesamolie
  • 1 tl suiker
  • 3 el aardappelzetmeel
  • 4 el getoaste sesamzaadjes
  • 5 vierkante sneden witbrood

Pel de scampi's, verwijder maagdarmkanaal en hak ze fijn. Snipper de sjalot en hak look, waterkastanjes en lente-ui fijn. Meng alles door elkaar. Voeg geklopt ei, sojasaus, sesamolie en suiker toe en meng met aardappelzetmeel. Voeg 3 el sesamzaadjes toe. Meng goed.

Besmeer de sneden brood met 0,5 cm van het mengsel. Besprenkel met nog 1 eetlepel sesamzaadjes. Snij elke boterham in vier driehoekjes. Frituur op 170°C tot ze aan elke kant goudbruin zijn. Laat uitlekken op papier en serveer.

Pel de scampi's, verwijder maagdarmkanaal en hak ze fijn. Snipper de sjalot en hak look, waterkastanjes en lente-ui fijn. Meng alles door elkaar. Voeg geklopt ei, sojasaus, sesamolie en suiker toe en meng met aardappelzetmeel. Voeg 3 el sesamzaadjes toe. Meng goed. Besmeer de sneden brood met 0,5 cm van het mengsel. Besprenkel met nog 1 eetlepel sesamzaadjes. Snij elke boterham in vier driehoekjes. Frituur op 170°C tot ze aan elke kant goudbruin zijn. Laat uitlekken op papier en serveer.