Voor 4:

1,5l frituurolie, 400g bloemige aardappelen, 8 grote scampi's, gepeld maar met het staartje er nog aan, 1 el citroensap, 1 el gehakte peterselie, 100g bloem, 1,2dl blond bier, 1 ei

Bereidingswijze:

Verhit de frituurolie op 170°C. Schil de aardappelen, snij in staafjes en dep droog. Frituur de aardappelstaafjes ongeveer 5 minuten in de hete olie. Ze moeten garen, maar mogen niet kleuren. Schep de frieten uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Spoel de scampi's en dep droog. Besprenkel met het citroensap en kruid met peper en zout. Strooi er de peterselie over. Zeef de bloem in een kom, voeg het bier, het ei en een snuifje zout toe. Dompel de scampi's in het beslag, laat uitlekken en frituur 2 à 3 minuten in hete olie op 180°C. Het beslag moet mooi goudbruin en krokant zijn. Laat de scampi's uitlekken op keukenpapier. Verhit de frituurolie tot 190°C en bak de frieten nog 2 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout. Serveer de frieten voor een feestelijke presentatie in glaasjes en werk af door de gefrituurde scampi's aan de randen te hangen.

Voor 4: 1,5l frituurolie, 400g bloemige aardappelen, 8 grote scampi's, gepeld maar met het staartje er nog aan, 1 el citroensap, 1 el gehakte peterselie, 100g bloem, 1,2dl blond bier, 1 eiBereidingswijze:Verhit de frituurolie op 170°C. Schil de aardappelen, snij in staafjes en dep droog. Frituur de aardappelstaafjes ongeveer 5 minuten in de hete olie. Ze moeten garen, maar mogen niet kleuren. Schep de frieten uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Spoel de scampi's en dep droog. Besprenkel met het citroensap en kruid met peper en zout. Strooi er de peterselie over. Zeef de bloem in een kom, voeg het bier, het ei en een snuifje zout toe. Dompel de scampi's in het beslag, laat uitlekken en frituur 2 à 3 minuten in hete olie op 180°C. Het beslag moet mooi goudbruin en krokant zijn. Laat de scampi's uitlekken op keukenpapier. Verhit de frituurolie tot 190°C en bak de frieten nog 2 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout. Serveer de frieten voor een feestelijke presentatie in glaasjes en werk af door de gefrituurde scampi's aan de randen te hangen.