Gefrituurde oesters met zilte bloemkoolcrème

4260837

Ingrediënten – voor 4:

Ingrediënten – voor 4:

12 oesters

1/2 bloemkool

2 dl room

50 g boekweitmeel

2 eieren

50 g paneermeel

frituurolie om te bakken

Bereidingswijze:

Maak de oesters open en gooi het oestervocht weg. Laat de oesters uitlekken op keukenpapier.

Was de bloemkool, verdeel in roosjes en kook 15 minuten in kokend gezouten water. Giet af en mix de bloemkoolroosjes fijn met de room en vier oesters. Kruid met peper en, indien nodig, zout.

Doe het boekweitmeel, de losgeklopte eieren en het paneermeel in drie verschillende kommetjes. Verhit de frituurolie. Wentel de resterende acht oesters achtereenvolgens in het boekweitmeel, de eieren en het paneermeel. Herhaal deze handeling.

Frituur de oesters goudbruin in de hete olie. Rijg de oesters per twee aan houten spiesjes.

Serveer de zilte bloemkoolcrème in kommetjes of glaasjes en werk af met de oesterspiesjes. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content