Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 200 gram gele linzen
  • 1 eetlepel korianderzaad
  • 1 eetlepel zwarte peperkorrels
  • 2 theelepels fijngehakte gember
  • 1 eetlepel fijngehakte verse koriander
  • 2 fijngehakte groene Spaanse pepertjes
  • zout
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel garam masala
  • arachideolie om te frituren
  • 1 citroen

Voor de muntchutney:

  • 60 gram verse muntblaadjes
  • 125 gram verse korianderblaadjes
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 2 gepelde teentjes knoflook
  • 1 groen Spaans pepertje
  • 25 gram vruchtvlees van rijpe mango
  • 50 gram gepelde en ontpitte tomaten
  • zout
  1. Week de linzen gedurende 30 minuten in warm water. Giet ze af, laat ze uitlekken en mix ze met de korianderzaadjes en de peperkorrels tot een dikke puree. Meng er in een kom de overige ingrediënten onder. Laat gedurende 30 minuten afgedekt rusten in de ijskast.
  2. Maak ondertussen de muntchutney. Mix alle ingrediënten fijn en laat rusten.
  3. Verhit arachideolie in de wok. Maak platte koekjes van de linzenpasta en frituur ze gedurende 3 tot 4 minuten in de olie. Laat ze nadien uitlekken op keukenpapier.
  4. Serveer met citroen en muntchutney.

Tip:

Pas op met Spaanse pepers. Ze bevatten oliën die de huid en de ogen kunnen irriteren.

Tip:Pas op met Spaanse pepers. Ze bevatten oliën die de huid en de ogen kunnen irriteren.