Ingrediënten

Nodig voor 4 tot 6 personen:

  • 10 kleine artisjokken
  • witte bloem
  • 3 à 4 geklopte eieren
  • 6 à 7 dl olijfolie (voor het frituren)
  • zout

De artisjokken schoonmaken en de bodem de vorm van een afgeplatte kegel geven. De buitenste blaadjes wegplukken om bij de malse delen te komen. Van de overige blaadjes de punten afsnijden. Daarna de artisjokken in 8 à 10 stukken snijden, afhankelijk van de grootte. De stukken in de bloem wentelen, onderdompelen in de geklopte eieren en enkele minuten laten rusten. Olijfolie opwarmen (180°C.) en de artisjokken 6 tot 8 minuten in de olie laten bakken (af en toe omdraaien). Laten uitlekken op absorberend keukenpapier. Warm of lauw opdienen, bestrooid met een beetje zout.

Je kan voor deze bereiding ook artisjokken uit blik nemen, de baktijd is dan korter. Op dezelfde manier kan je (verse) zachte of halfzachte artisjokblaadjes bereiden.

De artisjokken schoonmaken en de bodem de vorm van een afgeplatte kegel geven. De buitenste blaadjes wegplukken om bij de malse delen te komen. Van de overige blaadjes de punten afsnijden. Daarna de artisjokken in 8 à 10 stukken snijden, afhankelijk van de grootte. De stukken in de bloem wentelen, onderdompelen in de geklopte eieren en enkele minuten laten rusten. Olijfolie opwarmen (180°C.) en de artisjokken 6 tot 8 minuten in de olie laten bakken (af en toe omdraaien). Laten uitlekken op absorberend keukenpapier. Warm of lauw opdienen, bestrooid met een beetje zout.Je kan voor deze bereiding ook artisjokken uit blik nemen, de baktijd is dan korter. Op dezelfde manier kan je (verse) zachte of halfzachte artisjokblaadjes bereiden.