Gefrituurde ananas met gember en sinaasappelmousse

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

1 el suiker

2 el Cointreau

3 kruidnagels

1 schijfje citroen

1 ananas vers of in blik

Voor de mousse:

Sap van twee sinaasappelen

1 mespuntje geraspte gember

1 ei

1 eierdooier

2 el suiker

Voor het frituurbeslag:

1 ei

150 g maĆÆszetmeel

50 g tarwebloem

Plantaardige frituurolie

Voor de siroop: giet de suiker, 2 eetlepels water, de Cointreau, de kruidnagels en het schijfje citroen in een pan, breng aan de kook en laat het mengsel afkoelen. Verwijder het groene lof en het onderste deel van de ananas. Leg de ananas op een werkblad en snijd de dikke schil er helemaal af. Verwijder de kern en snijd het vruchtvlees eerst in vier delen en dan in plakken van 1 cm. Leg de stukjes ananas in de siroop en laat 1 uur rusten.

Maak ondertussen de saus door het sinaasappelsap, de gember, het ei, de eierdooier en de suiker in een kom te mengen. Klop het mengsel ongeveer 3 minuten op boven een kom warm water tot het een mousseachtige textuur krijgt. Klop het dan op boven een kom koud water tot het is afgekoeld.

Doe het ei, 400 ml water, het maĆÆszetmeel en de bloem in een kom en roer tot een beslag. Laat de stukjes ananas uitlekken en dip ze Ć©Ć©n voor Ć©Ć©n in het deeg. Frituur in warme plantaardige olie tot ze goudbruin zijn. Leg ze op keukenpapier en laat ze uitlekken.

Verdeel de saus gelijkmatig over vier dessertborden en garneer met de stukjes ananas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content