Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 doos roomijs van goede kwaliteit (vanille of chocolade)
  • 4 el bloem
  • 1 losgeklopt ei
  • 50 g gedroogde kokos
  • 50 g paneermeel
  • frituurolie

Voor de krieken:

  • 1 grote bokaal noordkrieken op sap
  • 4 el kersensiroop
  • 2 el suiker
  • schil van 1 citroen
  • 1 el kirsch

Schep 4 mooie bollen van het ijs en zet enkele uren in de diepvriezer om goed hard te worden. Meng de bloem en het ei tot een dik vloeibaar beslag. Meng de kokos en het paneermeel. Zet beide koud weg. Wentel de ijsbollen eerst in het beslag en dan in het kokosmengsel. Zet nogmaals enkele uren in de diepvriezer. Herhaal deze handeling nog eenmaal.

Laat de krieken uitlekken en doe het sap in een pan. Voeg de siroop en citroenschil toe en breng aan de kook. Laat inkoken tot een dikke siroop en roer er de kirsch onder. Voeg de krieken toe en laat afkoelen.

Verhit frituurolie en frituur de ijsbollen goudbruin en krokant. Serveer onmiddellijk met de kriekencompote.

Schep 4 mooie bollen van het ijs en zet enkele uren in de diepvriezer om goed hard te worden. Meng de bloem en het ei tot een dik vloeibaar beslag. Meng de kokos en het paneermeel. Zet beide koud weg. Wentel de ijsbollen eerst in het beslag en dan in het kokosmengsel. Zet nogmaals enkele uren in de diepvriezer. Herhaal deze handeling nog eenmaal. Laat de krieken uitlekken en doe het sap in een pan. Voeg de siroop en citroenschil toe en breng aan de kook. Laat inkoken tot een dikke siroop en roer er de kirsch onder. Voeg de krieken toe en laat afkoelen. Verhit frituurolie en frituur de ijsbollen goudbruin en krokant. Serveer onmiddellijk met de kriekencompote.