Voor 4 personen:
12 Sint-Jakobsvruchten
200 g grijze garnalen
3 fijngesneden preiwitten
2 eetlepels boter
100 g bloem
peper en zout
5 cl Ricard
1 dl room
1 dl Lacroix Visfond
verse bieslook
cayennepeper
2 builtjes Bosto Basmati Rice
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Stoof het preiwit zachtjes en zonder te kleuren in 1 eetlepel boter. Meng peper en zout door de bloem, wentel de Sint-Jacobsvruchten erdoor en bak ze even aan in de rest van de boter. Blus de warmte in de pan met Ricard, steek de vlam erin en laat de schelpdieren nog even bruinen. Schep ze uit de pan.
Giet de visfond en room in de pan en laat de saus inkoken. Voeg de gestoofde prei toe en warm op het laatst de garnalen en de schelpdieren nog even mee. Schep de rijst in het midden van vier warme borden, verdeel de prei met schaal- en schelpdieren errond en versier met het bieslook en een snuifje cayennepeper.
Tip: Je kunt de Sint-Jabobsvruchten ook door scampi vervangen.
Bereidingstijd: 20 minuten
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier